Berggrens Bilbo

Valdemarsviks ställplats

Helgen tillbringades vid Valdemarsviks ställplats som har 31 platser och 24 med el och de är bokningsbara. De ligger nästan mitt i stan och har en fin utsikt över gästhamnen. Nu ligger det inte så många båtar i men till sommaren är det fullt med båtar, liv och rörelse. Här står man mellan hamnen och en väg som man ibland kan höra bilarna men det brukar lugna ner sig till natten, en och annan a-traktor kör förbi. Om du vill veta mer om själva ställplatsen som klicka här och om du vill se en film från hur det ser ut klickar du här.

Fredagen började som vanligt med att allt packades in i husbilen och den här veckan var det första gången som vår dotters hund Leevi fick åka med. Redan i fredags hoppade han in och la sig i sin bädd som han har. På vägen ner till Valdemarsvik så låg han i bädden nästan hela tiden det var bara när vi stannade för rödljus i Söderköping som han reste sig. Han kanske trodde att vi var framme. Men eftersom han sitter fast med en sele i bordsbenet så kan han inte komma någonstans. Han har även hittat sin plats i bilen om han inte är på golvet i sin bädd så vill han gärna ligga i stolen med ulldynan.

När vi kom fram så backade vi in som man ska göra här och vi försökte få ner våra stödben men den varnade för att det var för ojämnt så vi fick ta fram nivåklossarna för att köra upp på dem innan vi kunde lägga laggar under stödbenen så vi kunde komma upp i våg. Det är lite konstigt tycker jag att när de har gjort iordning den här ställplatsen så har de inte planat ut platserna. Det samma gäller på de platser som de har lagt asfalt och konstgräs. Så om man ska åka hit och vill stå i våg behöver man nivåklossar.

Under fredagskvällen gjorde vi inte så mycket mer än att ta en promenad till affären för vi var lite godissugna och det är en av fördelarna här i Valdemarsvik att det är nära till affären. Sen blev det mat och tv-tittande.

Vi tycker om att gå och under lördagen hade vi bestämt att vi skulle ta en promenad efter lite kaffe på den fina bryggan som de har här.

Efter den kalla fikan (det var bara 5 grader ute) så skulle vi filma lite och gick bort mot där man tömmer gråvattnet och där mötte vi Micke och Nina, som vi följer på instagram och vi stannade och pratade med dem i någon timme eller två. När vi hade pratat klart så filmade vi en del och gick tillbaka till husbilen och åt lunch. Sen blev det en lite mindre promenad än vad vi hade tänkt på morgonen och gick bort till den andra delen av ställplatsen (syd) som ligger på andra sidan av viken. På den här delen är bara 7 st dropin platser enligt skyltar, men om man går in på stellpy.se för att boka så går de att boka men den är bara öppen under högsäsong.

Dropin platser
Här är det lite trångt då man ska stå på gräset mellan gruset och gångbanan
Om man står här så får man gå till andra sidan för att nyttja servicehuset.

Annars gick lördagen i lugnt tempo och vi grillade och åt potatisgratäng som vi gör från grunden i Omnian. Även om vi har ugn i husbilen så använder vi omnian mycket mer än ugnen. Vi brukar säga att torra saker gör vi i ugnen i husbilen som exempelvis bröd och pizzabitar. I omninan gör vi mer blöta saker som gratänger och grytor.

När vi sedan skulle gå sista promenaden så står det en person från kommunen vid ett elskåp för då är det flera husbilar som fått strömlöst. Han sa att det var två säkringar på 35A som löst ut och att de ofta hade problem på ställplatsen att det blev strömlöst. Nu är inte vi elektriker men Krister kan en del om el och han säger att om det är två 35A som löser ut så ligger de på 3fasen och då borde inte någon husbil använda för mycket utan då skulle automatsäkringen i stolpen lösa ut först vilket inte skedde här. Så frågan är om det inte ligger något annat fel här. Men det kan vara bra att veta om att detta verkar hända flera gånger om året. Han som var här sa att han lämnade två säkringar till så vi kunde byta om det hände igen. Men eftersom vi inte blev drabbade så kunde vi inte göra något. På söndagsmorgonen fick vi frågan om vi hade el för då hade flera inte haft el sedan i går kväll. Urdåligt om ni frågar mig.

Nej nu är det snart dags att åka hemåt och nästa helg blir det inget husbilsåkande utan vi ska hjälpa Kristers föräldrar med att ställa upp deras husvagn inför deras sommarsäsong. Här nedan sammanfattar vi Valdemarsviks gästhamn

Valdemarsviks ställplats
Ställplatsen ligger väldigt centralt i Valdemarsvik och har öppet året runt. Det finns 31 platser varav 24 med el och om man söker på ställplatsen får man fram två olika ställplatser, norr och syd och det är bara norr som är öppen året runt. Det finns 8 platser som är asfalterade och har konstgräs men just nu är de inte bokningsbara för att de gör om gästhamnen just nu. Tyvärr står det inte hur länge de beräknar att hålla på någonstans. Man får stå max 2 dygn i rad innan man måste lämna men det verkar som om man kan boka 2 nya dygn det är ledigt. De har delat upp året i låg-, mellan- och högsäsong och vid lågsäsong är det bara platserna som finns tillgängliga men ingen service. Vid mellansäsong är gråvatten, svartvatten och en del av servicehuset öppet och vid högsäsong är allt öppet. Det är även olika priser och olika informationer om man söker på Valdemarsviks hemsida och vad som står på ställplatsen (exempelvis att syd är öppen från 1/4 men på plats står det att den är stängd just nu).

Servicehuset med toalett, dusch, handikapp/familjerum och tvättstuga
Toaletter och duschar. Unisex. Vattnet till alla handfat var inte på utan det verkar bara vara till ett handfat.
Toalett rent och snyggt men toalettpapper fylldes inte på under helgen.
Dusch
Handikapp/familjetoalett med dusch. Vattnet till handfatet var inte påslaget.
Dusch i handikapp/familjerum
Gråvattentömning (dessa toaletter är inte till för husbilsfolket) öppen bara på mellan- och högsäsong
Camperclean som ingår i avgiften bara öppen under högsäsong
Latrintömning om man inte vill använda camperclean, öppen bara under mellan- och högsäsong.

Kort fakta om Valdemarsviks ställplats:
Öppen året runt men under lågsäsong finns inget förutom el.
31 platser varav 24 med el. Enligt hemsidan är alla bokningsbara. Bokning sker via Stellpy
Man får tillgång till platsen kl.13,00 och måste lämna senast kl.13,00. Man får bara stå två dygn.
Pris:
Lågsäsong 1 november – 31 mars 175 kronor (Odalkajen, södra stängd)
Mellansäsong 1 april – 31 maj och 1 september – 31 oktober 200 kronor (175 kronor Odalkajen, södra)
Högsäsong 1 juni – 31 augusti 250 kronor (200 kronor Odalkajen, södra)
Adress: (Norra) Hamngatan 1, 615 31 Valdemarsvik (Södra) Idrottsvägen 4, 615 33 Valdemarsvik
Färskvatten: Bara under högsäsong
Gråvatten: Bara under mellan- och högsäsong
Svartvatten: Bara under mellan- och högsäsong
Sopor: Finns men kunde inte hitta någon sortering mer än glas
Tvättmaskin: Ja under högsäsong men vet inte hur man bokar då det förr var via turistbyrån som nu är nedlagd.
Wifi: Nej, vi kunde inte hitta någon information om det iaf.

Våra plus och minus
Plus:
– Rent och snyggt
– Bra med bokningsbara platser
– Bra tilltagna platser
– Fina omgivningar
– Fina toaletter och stora duschar
– Nära till city där det finns affärer, restauranger och systembolag
Minus:
– Väldigt sneda platser för att vara iordninggjorda
– de vet om att de har elproblem och flera som vi pratade med sa att de har haft detta i flera år
– Dubbla budskap om det är drop-in eller om man måste boka på södra sidan

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om Örnviken Söderköpings camping
Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra ställplatser/campingar och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *