Berggrens Bilbo

Husvagn/Husbilsmässa och Allt för Sjön 

Fredagen den 14 mars åkte vi upp till Stockholm för att på lördagen gå på mässan. Vi gick på mässan tillsammans med Marlene och Martin (Jikitas på äventyr) och så trevligt det är att gå med med andra som delar ens intressen.

Vi började med att gå till husbilarna och så många fina bilar det finns även om vi inte ska byta vår husbil så är det alltid kul att se andra bilar. Det är intressant att se planlösningar, tyg eller skinn på dyner och olika bilar i olika prisklasser. Den dyraste husbilen på mässan var en Morelo för strax över 8 miljoner. Tyvärr missade jag att fotografera den men den finns med på vår film från mässan som du hittar här.

Vi skulle titta lite på tillbehör men vi hittade inte det som vi tänkte se men vi pratade lite med ägaren till Omnia och vi som använder omnian väldigt mycket även om vi har en ugn i husbilen. Det var en del nyheter som vi inte hade som vi funderar på att skaffa. Inne i en annan hall var det tillbehör och vi tänkte att det skulle finnas en del till husbilen eftersom vi tänker att många saker kanske är samma mellan båt och husbil. Men tyvärr så var det inte riktigt så men så kul att gå och titta på alla tillbehör som finns till båtar också

Vi avslutade med att ta en sväng på båtsidan och vilka fantastiska båtar. Vi tycker om träbåtar och det fanns en del som var som utställning och en ångbåt som var helt fantastisk. Vid en del båtar fick man känna tjärdoften och den är ju väldigt speciell.

Det fanns också otroligt stora båtar som det var en lång kö till att gå på för att se hur de ser ut men vi gick aldrig på någon båt. Det som slog oss som skiljer mellan båt besökare och husbilsbesökare var att båtfolket alltid tog av sig sina skor när det gick ombord och det händer ju inte inom husbilsfolket som går in och ut ur husbilarna.

Den häftigaste båten var iaf en bilbåt som man kan ha på en kärra efter husbilen. Den har hjul som du kunde köra på vanlig väg och när du kommer ner i vattnet så fäller man upp dem och kan använda den som en båt. Den blå gick på el och den vita hade en utombordare och de var verkligen fascinerande. Det roliga var att de tillverkades i Söderköping bara någon mil ifrån oss och vi hade inte hört talas om dem. Men efter ett tag kom Krister på att han hade sett en prototyp av denna för många år sedan när han var på ett jobb. Tänk vad liten världen är.

Detta var en kort redogörelse för Husvagn/Husbils och Allt för sjön mässan som vi besökte lördagen den 16 mars. Eftersom det varnades för snöoväder åkte vi ner mot Oxelösund och Jogersö eco camping för att sova över natten. Söndagen gick till att fixa iordning och åka hemåt vid lunch. Nästa resa går till Motala över påsk.

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om vår resa till Husvagn/Husbilsmässa och Allt för Sjön

Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra ställplatser/campingar och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Tags:

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *