Berggrens Bilbo

Julbord vid Restaurang Sailor Femöre Marina

Julbord är något som är väldigt trevligt och en chans att få uppleva och få en försmak på julen.

Lördagen den 16 december 2023 var vi med husbilen på Femöre Marina ställplats och passade på att äta Restaurang Sailors julbord. Tyvärr hade all snö smält bort men de hade en härlig entrégång med lyktor som lyste upp så fint. I mörkret med en blåst som tilltog gick vi hungriga i lyktornas sken mot restaurangen. Tänk vad många lyktor kan göra för att bygga upp stämningen.

Att få komma in och se att det är dukat till flera personer i olika stora grupper värmer också hjärtat då vi tänker att det är familj/familjer, bekanta eller arbetskamrater som har bokat en härlig kväll med julmat. Vi ser att på scenen står ett band och kopplar in sina instrument.

När vi hittat vårt bord slog vi oss ner och en servitris kom och tog upp beställning av det som vi ville dricka till maten. Vi är av den sorten som tycker att julmust är det godaste till julmaten då det blev en varsin julmust och Krister tog ett glas vin också. När drickan kom var det upphällt i fina glas och en bra sak var att det inte var någon is i och det behövdes inte för julmusten var kall. Vi tycker att is späder ut drickan så mycket och vi brukar alltid få säga till att vi inte vill ha is.
Sen var det dags att gå och ta mat. Här nedan kommer bilder på julbordet

Det var ett bra utbud och en bra blandning mellan det kalla och det varma. Vi skulle säga att det var traditionellt julbord med det som vi sökte fanns. Vi kunde inte smaka på allt men det mesta smakade vi på och överlag var det ett bra uppdukat julbord med god mat.
Det som var extra plus från oss var citronsillen där citronsmaken kom efter en liten stund, bbq-julskinkan, revbensspjällen och de rökta musslorna och räkorna. På dessertbordet var det marängsvissen och knäcken.
Det som får ett minus var svampomeletten där det var en grynig och hård konsistens, och Ris à la Malta som hade en besk eftersmak som om man rivit ner det vita av apelsinskalet.

Vi fick veta att varje sittning var 3 timmar och vi som åt på 18-sittningen var klara vid 20,30 och på en skylt utanför stod det att restaurangen skulle stänga 21,00. Bandet hade inte börjat spela vid 20,30 och vi trodde att de skulle spela till julbordet. Det kan i och för sig vara så att vi misstolkat informationen, men när vi var på väg att betala vid 20,40 började de att spela. Men då var vi på väg att gå och kände att vi inte ville gå in igen utan vi drog oss tillbaka till husbilen.

Vi vill rekommendera det här julbordet och har man då husbil och står på ställplatsen så har man ju nära hem.

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *