Berggrens Bilbo

Gällstasjöns ställplats

Vi lämnade Sundsvall och åkte mot Skuleberget.  Förra året stod vi också här och trivdes väldigt bra. Vi har ju inget emot att åka tillbaka till platser vi varit på. Om du vill läsa direkt om ställplatsen klickar du här. Vi tog en tur upp på Skuleberget och det kan du läsa om här.

Vi lämnade som sagt Sundsvall och körde upp mot Skuleberget och på vägen passerar men höga kustenbron och den är ju superfin att åka över. När man åker husbil och inte har så bråttom skulle jag önska att man bara fick köra 40 över bron så man hann att se. Men jag förstår ju att detta inte går. Men fint är det.

Vi svängde av E4 vid skuleberget och förbi campingen och ställde oss på ställplatsen. Sen som vanligt blev det en kort promenad och vi gick bort till fiket som låg vid campingen och köpte med oss lite fika till husbilen. Det har blivit en grej på semestern att fika med vy och även denna gång blev det så.

Eftermiddagen och kvällen gick åt till att skrivs blogginlägg och redigera filmer. Våra filmer hittar du på här nu beskriver jag ställplatsen.

Gällstasjöns ställplats.

Ställplatsen ligger vid Skuleberget och det finns platser på båda sidorna av vägen. Här finns både el-platser och platser utan el. Vi kunde hitta att det var totalt 47 platser. Vi stod på den delen ner mot vattnet och där är det bara elplatser. När vi stod där kostade det 340:-/natt och man fick stå fram till 14.00 även om det står 12.00 när man betalar. Om man vill upp på Skuleberget går det en linbana ca 300 meter från ställplatsen.

Platserna ner mot Gällstasjön
Platserna mot berget, och de utan el på gräset.

Det finns två servicehus det mot berget till höger på bilden ovan hade toaletter, dusch och en ute-disk.

Det nedre servicehuset hade toaletter, duschar och kök med diskmöjlighet.

Toaletter och duschar
Toalett
Dusch
Kök med diskmöjlighet

Utanför servicehuset finns bord med bänkar som man kan använda. Där kan man sitta och äta sin mat med fin vy.

Gott om bord

I servicehuset finns latrintömning och möjlighet att kasta sopor, till viss del sortering. 

Latrintömning
Sopor
Sortering glas och metall

Om man behöver tömma gråvatten så finns det också.

Vår summering av ställplatsen är att den är väldigt fin. Den är ren och platserna är relativt plana. På den sidan mot vattnet kan man behöva köra upp på nivåklossarna om man vill komma i våg. Den ligger bra till om man vill gå till Docksta där man kan besöka Jeltsjechoklad. Här hittar du ett inlägg om det.

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om den här ställplatsen.
Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra ställplatser och campingar. Har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *