Berggrens Bilbo

Femöre Marina

I Oxelösund ligger Femöre och längst ut ligger en fin ställplats (Femöre Marina) med ca 10 platser med el men vi ser att det är fler platser på gång. Vi har bara 8 mil hit och det tycker vi är lagom att åka över en helg. Vi har bara stått här under tidig vår och vinter så vi kan inte säga något om hur det är under sommarsäsongen.

Vi hade bestämt träff med ett par vänner (Jikitas på äventyr) som vi lärt känna igenom husbilsvärlden . Vi kom fram under fredagskvällen och det var mörkt när vi kom fram vilket gjorde att vi bara stanna till och började med matlagning och tog kväller med mycket prat och skratt. Men på lördagsmorgonen vaknade vi till en fantastisk soluppgång och givetvis var vi tvungna att gå ut och ta en del bilder för det känns som om det var väldigt länge sedan vi såg solen.

Efter frukost blev det en promenad då det var skönt väder och plusgrader. Under natten hade mycket snö smällt men en del is var kvar så det blev en försiktig promenad på delvis hala vägar och stigar.

Efter promenaden var det verkligen dags att fixa till lunch och något som vi tycker om är att grilla och det fanns två fasta grillar vid ställplatsen så vi tog fram grillkol och startade igång en liten eld. Det är något speciellt att stå ute att grilla korv och att även stanna kvar att för att äta ute också. Det är väl som många säger att mat smakar alltid lite bättre ute!

På kvällen åt vi julbordet vid Restaurang Sailor som ligger superfint vid vattnet. Det finns ett eget inlägg här om den kvällen.

Söndagsmorgonen började med frukost för att sedan ta en promenad runt omkring Femöre marina. Det finns så fina promenadstråk. Vi tog en härlig promenad under söndagsförmiddagen och letade efter det magiska brunnslocket i gjutjärn och efter lite letande hittade vi det. Vi hittade även andra så gömda skatter utmed promenaden.

Till sist vill vi visa lite bilder från ställplatsen. En del av bilderna är från nu och en del är från tidigare tillfällen när vi har varit där. Ställplatsen är en grusad plan där man står mot vattnet. En del av platserna är mot hamnen och en del är mer mot en ö.

Härborta finns toaletter, duschar och sopor kastas här.

Svartvattentömning sker ca 100meter ifrån ställplatsen

Fakta om Femöre Marinas ställplats

Adress: Fiskehamnsvägen 12, 613 35 Oxelösund
Färskvatten: under sommaren ute
Gråvatten: Finns inte
Svartvatten: Året runt finns ca 100 meter från ställplatsen
Sopor: Finns vid restaurangen
Toalett: Ja (flera stycken öppna under sommaren och under vintern ca 1-2 st)
Dusch: Ja (flera stycken öppna under sommaren och under vintern ca 1-2 st)

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om Femöres Marinas ställplats. Se gärna de kommande inläggen om andra ställplatser och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Följ oss gärna på instagram och youtube.

Comments

Ett svar till ”Femöre Marina”

  1. Profilbild för Marlene Rindå Jikita

    Titta så fint det blev! Och vilken härlig helg vi hade 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *