Berggrens Bilbo

Stötens camping

Igår kom vi till Stötens camping i Sälenfjällen efter besök vid Leksands knäckebröd och Naturum Dalarna.

Vi hade ringt innan och frågat om det fanns plats och om vi behövde boka. Men det fanns plats så vi behövde inte boka och om vi hade kommit efter 18 när receptionen stängt var det bara att ringa så skulle de lägga ut en nyckel. Vi hann komma innan och checkade in och fick all information.

Här finns en film och campingen.

Receptionen

Under sommaren 2024 kostade det 350:-/natt utan el och 380:-/natt med el. Vi kunde välja plats det viktiktigaste var att vi hade 4 meter mellan ekipagen.

Bra att veta är att det krävs en vanlig stickpropp till elen men de hade adapterkabel att låna om man inte hade med sig själv. Eller det hängde på elstolpen att låna. 

I servicehuset som var väldigt rent och snyggt finns toaletter, tvättställ och duschar. Till duscharna behövs mynt (10:-) och då fick man 7 minuter med varmvatten. Det är väl tilltaget med tid.

Toalett och dusch på baksidan av receptionen
Toalett
Tvättställ
Dusch

I servicehuset fanns även ett kök där man kunde diska eller laga mat om man vill. En sak som vi tycker är bra att det finns diskpropp då det kan vara så många olika varianter och vi har bara en med oss i husbilen. En annan sak är diskställ som också är skönt om det finns och här på campingen finns både diskpropp och diskställ.

Kök och disk
Kök och disk

Det finns möjlighet att tömma latrin och att fylla på färskvatten. Tyvärr finns det ingen plats att tömma gråvatten men de i husvagn som har ”lunga” kan tömma i latrintömningen men för oss med husbil blir det svårt. Det finns möjlighet att kasta hushållsavfall men det finns ingen sortering på campingen.  När vi åkte hit såg vi en plats med sortering så man får väl åka dit med det sorterade.

Sopor

Vid campingen finns det en bangolfbana och flera vindskydd. 

Rolig bangolf
Fint vindskydd
Grillplats

Man kan också fiska i Görälven som ligger precis vid campingen. Det finns fiskekort (130:- för 24 timmar) att köpa i receptionen.

Fiskare

På andra sidan älven från campingen finns också en damm där man kan fiska ”Put and take” för 200:-.

Dammen för put and take

Det finns också flera olika vandringsleder som utgår från campingen. På deras hemsida beskriver de de olika vandringarna. Vi som har Leevi med oss kunde inte gå mot Norge som ligger väldigt nära då vi inte har med oss något intyg, misstag från vår sida då vi inte tänkte på det när vi planerade vår resa.

Sammanfattningsvis kan vi verkligen rekommendera Stötens camping. Den ligger fint, är rent och snyggt och lugnt.

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om den här campingen.
Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra upplever och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *