Berggrens Bilbo

Westerqwarns ställplats

Vi har tittat på den här ställplatsen ett tag men inte riktigt åkt åt det här hållet. Men när Marlene och Martin på Jikitas på äventyr skulle hit och frågade om vi ville hänga med så bokade även vi en plats. Om du vill komma direkt till vår information om ställplatsen klickar du här.

Vi hade stått på Tumbos ställplats och åkte ca 20 minuter hit och kom fram strax efter 13. Vi körde in och Helene gick för att hitta vår plats. Den låg vid servicehuset så vi fick backa och köra igenom parkeringen för att komma till rätt plats. Krister backade snyggt in och eftersom platsen var lite ojämn fick  i först köra upp på klossar och lägga träkubbar innan  vi körde ner de hydrauliska stödbenen. Vi vill ogärna stå med hjulen i luften.

När vi var på plats gick vi bort till restaurangen och åt deras vedugnspizzabuffe. Den kostade 168:- och då ingick pizza, pizzasallad, kaffe/te och kaka. Vi tyckte att pizzorna var jättegoda.

Efter maten blev det skön promenad och vi tittade lite på omgivningarna och det var verkligen jättefint.

Inne på ställplatsen finns det en mysig konst för vi vill gärna kalla det konst för även om det är som staket eller avskiljare så är det ett konstverk att bara titta på dessa fina.

En liten rolig sak om vi såg var att de ute hade en liten bod som skulle kunna vara en bar och framför den finns det även en ute disk så då måste det ju vara en bardisk!

Kvällen tillbringades inne i vår husbil då det är lättast att sitta hos oss då vi har Leevi.
På morgonen på söndagen tog vi det lite lugnt och plockade ihop och tog en promenad tillsammans med Marlene och Martin igen. Vi hann även med att sitta ute en kost stund innan vi åkte hemåt och det var tur att vi åkte när vi åkte för vi mötte ett ordentligt oväder på vägen hem.

Men nu är vi hemma och packat ur husbilen och vi väntar nu på att vi kan åka ut en annan helg. Men först gör vi en kort sammanfattning av Westerqwarns ställplats.

Westerqwarns ställplats

Ställplatsen har ca 60 platser både med el och utan el och det är lite olika priser beroende vart man står. Enligt hemsidan är den öppen året runt men inte alla platser. Man kan både boka och de har även drop-in platser men om man vill ha el behöver man nog boka så man vet att det finns el-plats när man kommer fram .
Priserna ligger från 170:- – 315:-/dygn och om man bokar innan är det en bokningsavgift på 40:- Inne på området finns en fin restaurang som hade pizzabuffé för 168:- vilket var kanon gott. Det finns även en minigolfbana och utanför ställplatsen en golfbana. Något som vi tänkte på var att både toaletterna och svartvattentömningen var väldigt nära väggarna. Jag tänker då främst på handikapptoaletten där man kanske behöver lite mer utrymme på båda sidorna av toaletten.

I priset ingår:
Färskvattenfyllning: Tyvärr såg vi hur en anställd tog vattenslangen och sköljde av inne i svartvattenrummet. Vi vet ju inte hur hon höll slangen men det kändes inte så mysigt.
Gråvattentömning: Här gäller det att köra in till kanten och tömma då det var ganska nära slänten. Brunnen tog inte heller emot så fort så om man tömde fort så rann det över i gruset.
Svartvattentömning i mobiltank: Mobiltank vet jag inte om det var utan det är en vanlig ho som brukar finnas på de flesta ställplatser.
Fri tillgång till dusch & toaletter: Bra att veta är att det i servicehuset är två toaletter varav en är handikappanpassad och det är bara 1 dusch. Sen fanns det utställt en bajamaja på planen men den var inte så fräsch.
Ett litet kök med kokplatta & diskho: Ett fint kök men passa er för varmvattnet för det var supervarmt.
Tvättmaskin & torktumlare: Detta fick man använda och det ingick i priset och det är ju super trevligt
Sopsortering: Bra med olika sorterings möjligheter
Gratis Wifi: Vi testade det bara med det var inte så kraftigt utan vi hade ca 4-6 mb i nedladdning så vårt 5G var bättre som vi hade själva även om det inte heller var bra.
Adress: Westerqwarn 4, Västerkvarnsvägen, 734 93 Kolbäck

Men summan blir iaf att det är en fin ställplats med fina omgivningar och god pizza i restaurangen. Här nedan visar vi bilder från servicehuset.

Servicehuset
Toalett
Dusch
Kök med möjlighet till att laga mat och diska
Tvättstuga
Svartvatten
Sopsortering

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om den här ställplatsen.
Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra ställplatser/campingar och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *