Berggrens Bilbo

Byxelkroks gästhamn

På norra delen av Öland ligger Byxelkrok, en fin by som har två campingar och en ställplats vid hamnen. Vill du läsa direkt om ställplatsen klickar du här.

Vi lämnade Arontorp och tog vägen norrut. Vi stannade vid Sågen Allhandel och mötte upp Jikitas på äventyr och gick runt i affären som hade lite allt möjligt. Vi sa hej då till dem och åkte vidare till Byxelkrok. När vi kom fram och hade betalt så undrade vi om vi kommit till rätt ställe. Enligt ställplatsappen skulle det ligga längre bort. Men vi skulle ju bara stå en natt så det gjorde inget.

Men vi var ju på rätt ställe och tog en promenad.

Det är fint och mycket sten. En sak som jag tänkte på att det äntligen inte står så många stentorn. Det var bara ett stentorn kvar de andra var välta.

Fina små bodar

Väl tillbaka vid husbilen blev det lite lunch och vi satt och njöt i solen. Fram emot eftermiddagen fick vi åskvarningar och himlen blev mörkare och mörkare. Vi tänkte om vi ska ta en promenad till måste vi gå nu, vilket vi gjorde.

När vi kom tillbaka till husbilen kom regnet och vi myste i husbilen resten av kvällen. På morgonen åt vi frukost och gick och handlade lite i den lokala ica affären. Hit skulle det vara mysigt att återkomma på sommaren när allt är öppet.

Byxelkroks gästhamn
Ställplatsen har 20 platser som inte är bokningsbara. Här gäller det att köra in på plats och betala. Byte sker 12.00. Det är en grusad plan och man kan välja om man vill ha el eller inte. Servicehuset med toaletter, dusch och tvättstuga ligger inne bland bodarna, bredvid hamnkontoret. Det var ett fint servicehus men inte så bra städat. Men det kanske handlade om att säsongen inte kommit igång och vi var där en söndag till måndag. Kod till servicehuset fick man på bokningen.

Det stod inget om det kostade något extra att tvätta. Det låg bara en bokningslista.

Gråvatten fanns utanför men var dåligt uppmärkt, vi fick fråga en annan husbilsägare om vart det fanns.

Det är kod till soporna och dem fick man på bokningen.

Det stod att det skulle finnas latrintömning men den hittade vi inte.

Adress: Neptunivägen 9, Byxelkrok
Gråvatten: Ja
Svartvatten/latrintömning: Ja enligt hemsida men inte utmärkt vart.
Wifi: Nej

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om Arontorps kroppkakor och ställplats.
Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra ställplatser/campingar och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Comments

Ett svar till ”Byxelkroks gästhamn”

  1. […] Vi startade vår resan ner mot husbilsträffen redan på fredagen där vi första stannade på Blankaholm ställplats för att på lördagen åka till Arontorps kroppkrakor och avslutade söndagen på Byxelkroks ställplats. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *