Berggrens Bilbo

Blankaholms gästhamn

Vi är på väg till Öland och #husbilsträffmaj24 men ville stanna till och sova någonstans mellan Norrköping och Kalmar. Vi hade fått tips om Blankaholms gästhamn så vi körde in där. Vill du läsa direkt om ställplatsen klicka här. Det kommer en film från Blankaholm och då kommer du att hitta den här.

Vi kom iväg skapligt från Norrköping och det var inte någon speciell kö i Söderköping så resan hit gick bra. Sista biten var det lite vägarbeten så vi fick köra väldigt lugnt över vissa gupp. Vägen från E22 in till Blankaholm var fin och det kom upp en skylt med en husbil och texten båtvarv.

Vi följde gpsen och fortsatte rakt fram för vi skulle ju till gästhamnen.  Vi kommer fram och det är som en parkering men med eluttag. Vi ställde oss frågan hur alla kunde säga att det var så fint här. Jaja vi skulle ju bara sova här så det funkade väl.

Vi fixade i ordning och swishade iväg pengar och tog en promenad med Leevi.

Vi gick utmed vattnet och då kom vi till den fina ställplatsen.

Helene stannade kvar och Krister gick för att köra runt bilen till den fina platsen. Vi fixade till allt med stödben och el och började med maten. Det var så härligt och skönt att sitta vid vattnet och höra kluckandet och solen som värmde.

Vi avslutade kvällen inne med lite tv-tittande innan vi somnade gott. Idag vaknade vi till sol och det blev årets första frukost ute.

Snart ska vi ta en längre promenad med Leevi innan vi packar ihop och åker över till Öland.

Blankaholm gästhamn

Ställplatsen har 45 platser med el och 10 utan. De håller just nu på att fixa till de sista platserna och de ska vara klara till Kristihimmelsfärdshelgen. Ställplatsen är öppen året runt men är inte bokningsbar. Under vintern är servicehuset och tömningar stängt och de har sänkt priset pga det.
En bra sak var att när man hade swishat så fick vi ett sms om all information och lite till som att det finns en butik och ett cafe i närheten med öppettider. Det som vi saknade var att det inte någonstans stod hur dags man var tvungen att lämna eller betala för ett nytt dygn.
Nedan visar vi hur servicehuset ser ut och hur grå och svartvatten ser ut. Vi avslutar med våra plus och minus.

Servicehuset
Insidan av servicehuset
Toalett. Det finns 4 st.
Duschar, separat dam o herr
Gråvattentömning
Svartvattentömning
Glasskiosk med mat och rättigheter
Lanthandel, bemannad till viss del annars kan man öppna med bank-id
Gästgiveri och stuguthyrning

Våra plus och minus
Plus: en fin plats, bra med butik och café i närheten, bra tilltagna platser med gräs till varje plats, de nya platserna kommer att ha konstgräs, rent och snyggt både på ställplatsen och i servicehuset.
Minus: servicehuset skulle kunna ha mer att ge. Nu känns det lite sunkigt med snea golv, matta som släppt. Men rent och snyggt. Ute disken har bara kallvatten

Adress: Marinavägen Blankaholm, 59397 Blankaholm
Pris: högsäsong 250:- med el 200:- utan el. Lågsäsong 150:- med el och 100 utan el.
Gråvatten: Ja
Svartvatten: Ja
Wifi: Ja, lösenord kommer på bekräftelse sms, vi testade inte hur det fungerade

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om Blankaholms gästhamn.
Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra ställplatser/campingar och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Tags:

Comments

Ett svar till ”Blankaholms gästhamn”

  1. […] startade vår resan ner mot husbilsträffen redan på fredagen där vi första stannade på Blankaholm ställplats för att på lördagen åka till Arontorps kroppkrakor och avslutade söndagen på Byxelkroks […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *