Berggrens Bilbo

Flatruet

Ett delmål den här semesterresan har varit Flatruet.  Vi lämnade Funäsdalens fjällcamping på förmiddagen och började resan uppåt.  Vägen från Funäsdalen mot Flatruet är nästan bara grusväg och på vissa ställen många potthål. Men kör man försiktigt var det inga problem. Vägen är ganska bred så man kan gott och väl mötas utan problem. När vi startade hade det regnat en del så vägen var blöt och lite hal. Här kan du se en film.

Vi kom upp på Flatruet och vi säger bara wow. När man åker på den så åker man på Sveriges högsta väg och den är 975 meter över havet. Det är en fantastisk utsikt åt alla håll. Vi passade på att även äta lunch här och då är det bra att ha husbilen. Bara att starta ugnen och göra en tortillapizza.

Efter lunchen tog vi en promenad ut på Flatruet och vi kan ju inte göra det rättvist med våra bilder men här kommer några av dem.

Om det hade varit klart väder hade vi nog stannat där över natten för man får stå där 24 timmar. Men nu var det ömsom regn, sol och en och annan snöflinga. Efter ha varit där ett tag bestämde vi oss för att köra vidare. Vi fick se en ren till och turister som vi är stannade vi och fotograferade den.

Vägen ner mot Ljungdalen var idag inte lika blöt som uppvägen så den var inget hal. Här fick man tänka lite när man bromsade så bromsarna inte blev varma men som sagt innan tar man det lugnt går det bra.

Vi skulle bara behöva tvätta husbilen för attans då dan den blev på vägen nu skulle vi behöva lite regn och gärna från sidan.

Vi körde vidare och handlade i Ljungdalen och stannade för natten vid Hoverbergs camping.

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om den här resan över Flatruet.
Se gärna de äldre inläggen och de kommande inläggen om andra ställplatser/campingar och har ni några frågor är det bara att höra av sig. Du kan även prenumerera på bloggen så missar du inget nytt inlägg.
Följ oss gärna på instagram och youtube.
Helene & Krister

Comments

2 svar till ”Flatruet”

  1. […] vår resa över Flatruet stannade vi i Ljungdalen för att handla lite sen började vår resa mot Åre som är vårt andra […]

  2. […] på att köpa lite rengöringsmedel till husbilen för så som vår bil såg ut efter turen upp på Flatruet kommer det behövas en rejäl rengöring när vi kommer […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *