Berggrens Bilbo

Kaffeteriets Ställplats i Borensberg

Vi besökte Kaffeteriets Ställplats första gången under hösten 2023. Den här helgen var det inte så många husbilar ute dels för att det var höst och dels var det en helg med mycket blåst. Vi hade innan stått på ett annat ställe och valde att byta plats hit då vi hört mycket om den här platsen. Vi hade tidigare stått på campingen i närheten och då sneglat åt ställplatsen. Skrolla ner för att se bilder från servicehuset och lite mer fakta om ställplatsen

Vi tog en skön promenad in till Borensberg och det var inte långt alls utan kanske bara någon kilometer. Att gå över Göta kanal och Motala ström är så vackert oavsett om det är sommar, höst eller vinter.

Vi hade tidigare fått tips på att det skulle finnas en fin och bra affär som sålde italienska matvaror och när vi kom in i butiken blev vi helt häpna. Det var så mycket som såg gott ut och vi bestämde oss där och då att vi skulle ändra på lunchen och vi köpte varor så vi kunde göra en god pastasås och receptet hittar ni här.

Efter lunchen fick det bli lite mer jobb med vår youtubekanal och har ni inte tittat in på den så har ni adressen här. På bilden nedan kör vi med drönaren för att få lite bilder uppifrån.

Något som är väldigt bra med ställplatsen är att det finns en iordninggjord grillplats som man kan använda och finns det något mer mysigare än att tända en eld och laga mat över? Vi hade sedan innan påbörjat maten hemma se recept här men behövde ved för den var slut i husbilen. Men det var även slut i alla affärer i Borensberg så det fick bli en påse med grillkol och det fungerade ju även superbra.

Här kommer lite bilder från servicehuset. Den första bilden är från toaletterna och duscharna som var väldigt fina och rena. Det är viktigt att även det sköts under lågsäsong vilket inte sker på alla de ställena som vi besöker. Andra bilden är från tvättstugan och om jag förstod det rätt så ingår tvätt och tumlare i priset för ställplatsen. Den sista och tredje bilden är ifrån diskmöjligheterna men den använde inte vi den här gången.

Faktaruta om Kaffeteriets ställplats

Ställplatsen har en onlinebokningssida där vi som gäster kan välja platser utefter en karta.

Adress: Magasinsgatan 7,
591 75 Borensberg
Färskvatten: under sommaren ute under vintern inne i servicebyggnaden
Gråvatten: Året runt
Svartvatten: Året runt
Sopor: Under sommaren vid ställplatsen. Under vintern i käl bredvid cafét.

Vi tackar för oss och att ni har läst vårt inlägg om Kaffeteriets ställplats. Se gärna de kommande inläggen om andra ställplatser och har ni några frågor är det bara att höra av sig.

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *